Life coaching – beneficii

Life coaching2

Viata iti este modelata de deciziile pe care le iei.

Decizia pleaca intai din subconstient.

Schimband programele in subconstient, iti schimbi viata asa cum vrei.

Ce obtii din coaching

Claritate
Cum sa ajungi din punctul A in punctul B
Strategii si tehnici
Cum sa depasesti obstacole si sa castigi incredere in sine
Gaseste si evalueaza noi posibilitati

5

1. Claritate

Claritatea inseamna sa stii ce vrei, de ce vrei si cum sa obtii ceea ce vrei.

Uneori stii in ce directie vrei sa mergi, dar alteori te poti afla pe un drum pe care nu il doresti, poate ca urmare a unor conjuncturi dificile sau poate ca altcineva a decis pentru tine.

Daca iti alegi un obiectiv care sa fie cu adevarat al tau si care sa-ti placa, este mult mai probabil sa-ti gasesti si motivatia necesara de a-l duce la capat. Si o sa-ti placa si drumul pe care il vei avea de parcurs.

4

2. Cum sa ajungi din punctul A in punctul B

 Mai exact, cum sa construiesti un pod intre locul in care te afli in prezent si cel in care vrei sa fii cu adevarat. Coaching-ul te ajuta sa descoperi ceea ce trebuie sa faci diferit pentru a obtine ceea ce vrei.

3

3. Strategii si tehnici

Life coaching-ul furnizeaza multiple strategii si tehnici prin care sa-ti atingi obiectivele dorite. Nu poti sa faci aceleasi lucruri si sa astepti rezultate diferite. E nevoie de noi strategii si noi tehnici pentru a putea sa schimbi ceva in viata ta.

1

4. Cum sa depasesti obstacole si sa castigi incredere in sine

 Totul pleaca de la increderea in sine, de la ceea ce crezi ca poti face sau nu. In general, oamenii isi stabilesc limitele in functie de ceea ce au invatat din experienta trecutului si in functie de ceea ce cred altii despre ei. Crezurile se bazeaza pe o experienta limitata si uneori un singur comentariu negativ facut de o anumita persoana poate sa fie foarte distructiv.

Sedintele de coaching te ajuta sa-ti aliniezi gandurile cu obiectivele personale.

2

5. Gaseste si evalueaza noi posibilitati

Noi obiective inseamna noi actiuni, noi decizii, dar cum sa alegi din multitudinea de posibilitati? Ce e bun pentru tine, ce te aduce mai aproape de obiectivele tale?

Coaching-ul iti ofera mijloace prin care poti sa gasesti noi variante, noi posibilitati, sa explorezi potentialul subconstientului propriu si sa folosesti resurse de care nici nu stiai ca exista.

Life coaching-ul este o investitie in tine si in viata ta. Este o investitie pentru viitorul tau. Asa cum investesti intr-un abonament la o sala de sport pentru a avea un corp armonios, tot asa poti sa investesti intr-un antrenament al mintii tale, caci realitatea noastra este un efect direct al gandurilor noastre.

Cand si de ce – coaching

Invata cum sa-ti cladesti propriul destin. Castigand claritate, intelegand care sunt gandurile, sentimentele si crezurile responsabile de deciziile si alegerile de zi cu zi, poti intelege care sunt fortele ce te conduc si poti invata sa le controlezi.

 Budha spunea “suntem ceea ce gandim”. Suntem o imagine exterioara a subconstientului nostru.

Fericirea devine din ce in ce mai mult sensul vietii si tot mai multi oameni cauta ajutorul in life coaching pentru mai multa claritate si intelegere.

solution

Te afli intr-un moment in care nu stii ce sa faci

6

Probabil ca te afli in fata unei decizii importante de viata, poate o casatorie, o schimbare de cariera, poate vrei sa te muti intr-o alta tara etc. Prea multele voci interioare vin cu prea multe argumente pro si contra. Nu iti mai vezi obiectivul cu claritate, caci este mult zgomot mental.

Poate nici cei apropiati nu sunt de partea ta. Prea multe justificari “daca nu merge?”.

Intr-o sedinta de coaching nu se arunca o privire intr-un bol de cristal, ci se face o analiza a ceea ce iti doresti cu adevarat si se lucreaza cu valorile si crezurile care sunt potrivnice noilor obiective.

Sedintele de life coaching te ajuta sa faci ordine in multitudinea de sentimente, unele antagonice si sa inveti sa lucrezi cu ele, caci la baza oricarei decizii si deci la baza succesului personal se afla emotii. Invata sa lucrezi cu ele si succesul este al tau.

Te simti pierdut

 7

Poate ca fiecare a incercat acel sentiment, poate in viata personala, poate in cariera in care nu stie in ce directie sa mearga, care este scopul sau in viata si cum poate sa-si fructifice atuurile personale.

Coaching-ul te ajuta sa-ti faci ordine in valorile personale, sa intelegi ce este cu adevarat important pentru tine si mai ales de ce. Valorile reprezinta ce este cel mai important pentru tine, cuprind o multitudine de crezuri si impart realitatea personala in bine si rau.

Exista doua tipuri de valori: cele care te duc spre ceva si cele care te indeparteaza de ceva.

De exemplu, daca iti doresti o relatie frumoasa cu partenerul de viata, dar in subconstientul tau sunt inscrise valori care te indeparteaza de o relatie stabila, vei ajunge sa te autosabotezi si sa-ti sabotezi relatia.

Sa-ti gasesti chemarea

8

Chemarea este dincolo de dorinte si asteptari. Coaching-ul scoate la lumina acele dorinte si vise care pot sa te faca sa te trezesti in fiecare dimineata plin de energie si dornic sa le indeplinesti. Te poate ajuta sa-ti stabilesti un plan de actiune si sa-ti gasesti si mentii motivatia de a merge pe drumul ales.

Esti nefericit

10

Nefericirea este un semnal ca ai nevoie de o schimbare. Poate nu trebuie sa te schimbi, ci doar sa-ti recastigi claritatea si sa-ti restabilesti obiectivele.

Coaching-ul te poate ajuta sa intelegi care este cauza nefericirii tale si sa cauti o metoda de a schimba ceea ce te nemultumeste.

Uneori nu familia sau serviciul este problema, ci felul in care te raportezi la acestea.

Esti fericit

11

De ce mai e nevoie de o sedinta de coaching daca esti deja fericit? Caci coaching-ul nu este terapie, nici mentoring, nici guru. Acum poate sa fie un moment extraordinar pentru o expansiune personala, pentru dezvoltare si crestere.

Tocmai ai incheiat o relatie

9

O inima franta are nevoie de timp sa se vindece sau doar de cateva sedinte de coaching. Coaching-ul este o scurtatura.

Lucrand cu un life coach, poti sa-ti clarifici ce vrei cu adevarat de la o relatie, ce te impiedica sa obtii ceea ce iti doresti si cum sa-ti comunici mai bine dorintele cu urmatorul partener.

Vrei sa parasesti zona de confort

12

Sedintele de coaching te pot ajuta sa-ti intinzi constant limitele zonei de confort. In perimetrul zonei de confort, schimbarea nu este posibila. Orice crestere si orice schimbare presupune iesirea din zona de confort.

Actiunile zilnice in directia obiectivelor tale te scot din confort si un life coach te poate ajuta sa te adaptezi mai usor la schimbari, sa-ti folosesti creativitatea pentru a face fata noului.

Te incarci cu energie

13

Daca iti urmezi obiectivele, esti pasionant dar te poate stoarce de energie. Life coaching-ul te poate ajuta sa-ti monitorizezi actiunile astfel incat sa gasesti un echilibru intre toate aspectele vietii. Sanatatea si echilibrul personal trebuie sa fie pe primul loc in lista de obiective personale.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.