Minciunile albe

Minciuna sau exagerarea pot fi foarte bune daca vrem sa vorbim cu subconstientul nostru.

Un exercitiu pe cat de simplu, pe atat de puternic este exercitiul minciunii albe. Asa mi-a placut sa-l numesc.

Imagineaza-ti ca esti in fata unui public foarte elevat si trebuie sa te lauzi ce grozav esti si ce lucruri minunate ai realizat in ultimii 10 ani.

Incepe sa pui pe hartie toate aceste realizari marete, unde doar imaginatia sa-ti fie limita. Spune cu glas tare, apreciaza-te pentru ceea ce spui si pentru ceea ce ai realizat.

Exercitiul trebuie sa dureze circa 10-15 minute, in care sa descrii lucrurile pe care le-ai achizitionat, cariera, familia, prietenii, oamenii interesanti pe care i-ai cunoscut etc.

Dupa ce faci toate acestea, citeste ceea ce ai scris sau daca nu iti este usor sa scrii, inregistreaza-te. Acum probabil ca orice telefon are aceasta functie.

Dupa ce ti-ai terminat discursul elogiator, analizeaza ce ai scris. Acolo pe hartie sau inregistrate se afla toate visele si dorintele tale ascunse. Tot ce nu ti-ai dat voie sau nu ai crezut ca este posibil pentru tine. Este o modalitate simpla si haioasa de a te cunoaste. Si sa nu fii surprins daca nu este usor sa faci acest exercitiu. Multi oameni au renuntat asa de mult sa mai viseze, sa mai spere ca lucruri pot fi adevarate pentru ei ca nu mai stiu sa viseze.

Chiar daca te-ai laudat ca ai ajuns in spatiu si asta stii ca sigur nu ai vrea sa faci, totusi undeva exista un blocaj, o teama, poate frica de inaltime, o problema de sanatate care oricum nu te-ar fi ajutat sa ajungi pilot etc.

Fiecare minciuna alba este un motiv de cunoastere si daca vrei sa analizezi ce se afla in spatele fiecareia, poti sa renunti la multe limitari sau blocaje. Nu spune nimeni ca oricat de mult vei lucra o sa ajungi sa realizezi toata lista de minciuni albe, nu asta este scopul. Scopul acestui exercitiu este de cunoastere si furnizeaza un punct de plecare daca vrei sa lucrezi cu tine si cu subconstientul tau

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: